Echipamente de securitate

Securitatea reprezinta o abordare continua, incidentele si problemele putand aparea in orice moment, fiind nevoie de o atentie sporita atat pentru echipamente şi soluţii, cat şi pentru procese şi proceduri, fiind necesar un upgrade periodic al soluţiilor de securitate.
Adoptarea de noi tehnologii este intotdeauna urmata de creşterea potenţialului de criminalitate informatica, iar atunci cand se pune problema mobilitaţii angajaţilor şi a dispozitivelor care susţin o forţa de munca mobila, securitatea este considerata cea mai mare provocare.
Fortinet, este o companie americana lider mondial in ultimii 3 ani de zile pe segmentul solutiilor unificate de securitate (UTM), ofera o gama completa de echipamente de securitate pentru protectia in timp real a retelelor.
Avantajele folosirii solutiilor unificate de securitate: o arhitectura de securitate coerenta in locul unui ansamblu de produse diferite, configurare si administrare centralizata, rapoarte mai usor de gestionat, eficacitate marita impotriva atacurilor combinate.
Echipamentele hardware FortiGate sunt adaptate tuturor categoriilor de clienti, de la Small/Home Offices pana la corporatii, operatori de telefonie si provideri Internet.

 

Fiecare produs FortiGate indeplineste standard functiile urmatoare, diferenta este data de traficul suportat:
Firewall
Antivirus (http, https, ftp, imap, pop3, smtp, im)
VPN (IPSec si SSL)
Detectarea și prevenirea intruziunii (IPS)
Web Filtering
Traffic shaping
Antispam
Detectare si Blocare aplicatii IM si P2P

Barracuda Spam & Virus Firewall este o solutie puternica si completa pentru protejarea intregii structuri de email a oricarei companii. Detecteaza si elimina intruziunile de tip spam sau virus, scanand atat emailurile care intra in cadrul organizatiei cat si pe cele care sunt trimise, pastrand reputatia companiei. Scanarea emailurilor in modul outbound permite pastrarea securitatii documentelor si a informatiilor confidentiale, nepermitand scurgerea de informatii confidentiale.
Barracuda Spam & Virus Firewall este compatibil cu toate tipurile de servere de email si poate fi integrat in orice tip de companie, de la afaceri mici cu pana la 10 angajati, la corporatii foarte mari cu sute sau mii de angajati. Pot fi create clustere din unitati multiple ce lucreaza impreuna pentru a crea o mai mare capacitate si fiabiliatate a sistemului.

 

Fara software de instalat si fara modificarile necesare sistemelor existente, instalarea sistemelor Fortinet si Barracuda este rapida si usoara. Odata instalat, administratorul de sistem foloseste interfata web intuitiva pentru monitorizare si întretinere, echipamentele fiind actualizate continuu cu cele mai recente definitii spam si virus la fiecare ora, mentinand întretinerea unitatii la minim si eliminand costurile administrative globale.