Echipamente de comunicatii

Comunicatiile sunt elementul de legatura cand vine vorba de schimbul de informatii, de aceea ele trebuie proiectate si implementate in conformitate cu cerintele dinamice ale activitatii clientului, tipul de aplicatii utilizate, modul de conectare al utilizatorilor la acestea, locatia utilizatorilor etc.
In general, multe companii dispun de un numar semnificativ de calculatoare, aflate deseori la distanta unul de celalalt. A devenit astfel necesara impartirea resurselor, in scopul de a face toate programele, echipamentele si in special datele disponibile pentru oricine din retea, indiferent de localitatea fizica a reursei si a utilizatorului. O retea de calculatoare poate furniza un mediu de comunicare puternic intre angajati aflati la departare unii de altii.

 

In plus, cu ajutorul retelelor se poate asigura fiabilitatea si securitatea ridicata a sistemului informatic prin accesul la mai multe echipamente alternative, astfel incat, daca unul din ele nu e disponibil, pot fi utilizate celalalte resurse.
Retelele integrate de comunicatii pot cuprinde routere, switch-uri, cabluri si elemente de conectare, comunicatii 3G sau 4G, UPS-uri , echipamente mobile etc. Respectarea standardelor recomandate de catre producatorii de aplicatii cat si de cei ai echipamentelor de retea este esentiala. Avand experienta in proiecte complexe, RSFI vine in intampinarea clientilor cu solutii profesioniste pentru proiectarea si implementarea retelelor de comunicatii.